5 Pantang Post Gambar Live Ketika Travel

5 Pantang Post Gambar Live Ketika Travel

“Travel banyak, share la gambar..” Aku suka bergambar, tapi aku kurang gemar share gambar ketika travel. Sikit-sikit update, atau tiap beberapa jam nak update FB atau IG dengan gambar travel. Lagipun, aku bukan profesional photog, jadi aku rasa tidak cantik mana pun gambar nak kongsi. Aku ada … (read more)

12 Ciri Individu Wajib Cuba Nasib Luar Negara

12 Ciri Individu Wajib Cuba Nasib Luar Negara

Ramai menghubungi aku bertanyakan peluang untuk bekerja atau berpindah ke luar negara. Aku pun tolong setakat mana yang mampu. Tapi bolehkah semua orang mencuba nasib ke keluar negara ? Cerita aku bermula pada September 2013. Dimana pertama kali aku menjejak … (read more)

Rakyat Malaysia Berkongsi Perasaan Membela Nasib Bahasa Malaysia di Tanah Scotland

Rakyat Malaysia Berkongsi Perasaan Membela Nasib Bahasa Malaysia di Tanah Scotland

Tajuk entry blog aku seperti TheVocket tak ? Nampak sikit sensasi. Haha. Tapi hari ini aku bukan ingin berkongsi cerita sensasi, tapi ingin berkongsi kisah inspirasi mengembalikan Bahasa Malaysia di Scotland. Aku nak share pengalaman bersama segelintir golongan ini yang melaksanakan sekolah … (read more)

Berkongsi Rezeki : Mencari Pengalaman di Scotland

Berkongsi Rezeki : Mencari Pengalaman di Scotland

EXTENDED APPLICATION DATE : LAST APPLICATION MUST BE SUBMITTED BY 20 FEBRUARY 2016. Post ini dibuka pada masa yang terhad sahaja bermula 2 Februari 2016. Seperti yang diwar-warkan pada minggu lalu, saya sedang mencari beberapa individu yang sesuai untuk membantu menguruskan … (read more)

Mengejar Impian di Glasgow

Mengejar Impian di Glasgow

I’m Ready To Move On. . Pagi ini aku nak share cerita tentang Living Abroad. Hidup di luar negara. Tentang menukar cara berfikir dan keluar dari zon selesa. . Masa buat keputusan untuk berpindah ke Glasgow, aku rasa itu satu … (read more)

Trip Sehari Highland, Scotland

Trip Sehari Highland, Scotland

Kali ni aku nak menulis tentang pengalaman aku jalan ke kawasan semulajadi yang cantik. Biasanya aku tulis tentang kandungan yang berat, sarat dengan maklumat. Hari ini aku malas, aku cuma nak cerita tentang short trip je. Lepas tu aku tempek gambar banyak-banyak. … (read more)

21 Perkara Traveler Lebih Pandai Dari Orang Biasa

21 Perkara Traveler Lebih Pandai Dari Orang Biasa

#1 Menguasai Geografi dan Ilmu Alam Dulu kat sekolah, susah benar nak hafal nama negeri dalam Malaysia di peta. Tapi sekarang mainan traveler adalah peta BENUA. Siap hafal nama ibu negara dan negara sempadan. Selain dari iklim Khatulistiwa cuaca panas dan hujan sepanjang … (read more)

Bagaimana Pemandangan Swiss ketika Winter ?

Bagaimana Pemandangan Swiss ketika Winter ?

Swiss adalah negara yang sangat cantik. Tasik yang tenang, puncak gunung yang dilitupi salji dan banjaran yang sangat mengagumkan. Aku cuma nak berkongsi sedikit bagaimana rasanya berada dalam keretapi Bernina Express dari Zurich ke Chur. Perjalanan yang membuatkan aku tidak … (read more)

Jalan-Jalan Pasar Karat Polmadie Carboot Sale, Glasgow

Jalan-Jalan Pasar Karat Polmadie Carboot Sale, Glasgow

Salah satu tabiat orang Malaysia yang aku jumpa bila berjalan kat Eropah adalah pergi ke pasar karat / flea market / carboot sale / weekend market. Aku rasa dimana-mana ada pasar karat ni. Cuma kita kena cari maklumat sikit mengenai … (read more)

Jalan-Jalan Loch Lomond Shores, Scotland

Jalan-Jalan Loch Lomond Shores, Scotland

Aku pun baru sedar aku jarang menulis tentang Scotland. Mungkin sebab aku stay kat sini, jadi aku terlupa sebenarnya Scotland pun ada banyak tempat yang aku boleh ceritakan. Yang dulu aku ada menulis tentang pengalaman memetik strawberry kat Perthshire. Kali … (read more)