Video Kembara : Glen Etive, Scotland

Video Kembara : Glen Etive, Scotland

Hari ini aku bawa guest jalan ke Glencoe. Kami sempat singgah di Glen Etive for  lunch. Sambil-sambil tu aku bawa Meon terbang. Kau tengok sahajalah hasil video Meon capture di bawah. Untuk ke sini, kau lalu sahaja A82 dari Crinlarich … (read more)

Video Kembara: Neist Point  Lighthouse, Isle of Skye

Video Kembara: Neist Point Lighthouse, Isle of Skye

Aku sempat camping 2 malam di Isle of Skye, Scotland. Bawa anak sebelum cuti sekolah. 6 jam perjalanan dari Glasgow. Nanti ada masa aku update itinerary untuk rujukan kalian. Buat masa ini, video ini sahaja termampu buat. Kalau kau mahu … (read more)

Catatan Kembara #226 : Buku Lost in Sekutland

Catatan Kembara #226 : Buku Lost in Sekutland

Kurang lebih 3 bulan buku Lost in Sekutland diterbitkan. Pejam celik, aku sendiri tidak sempat berkongsi  cerita buku ini di dalam blog.  Kali ini aku sharekan sedikit. Kira macam up close dan personal tentang buku ni. Bila aku baca buku … (read more)

Catatan Kembara #213 : Buku Lost in Sekutland

Catatan Kembara #213 : Buku Lost in Sekutland

Aku dulu ada kasi kata manis sama penerbit. Target followers aku sampai 30K sebelum buku terbit. Huhu.Masih belum sampai. Tapi alhamdulillah hampir 400 naskah preorder diterima. 1.5% follower convert jadi pembeli. Luar jangka. . Buku aku terbit sebelum Pesta Buku … (read more)

The Making of Lost in Sekutland

The Making of Lost in Sekutland

Terima kasih kawan-kawan. . Buku Lost in Sekutland masih dalam mesin, tapi kau dah order, siap bayar buku dengan post sekali. Kau kental boi. . Tidak salah aku anggap kau genius sebab order dengan air liur sahaja tidak boleh gerakkan mesin, atau … (read more)

Catatan Kembara #212 :  Bila Orang Mengata

Catatan Kembara #212 : Bila Orang Mengata

Awal tahun yang lepas ada satu group 4 orang datang. Semua first time sampai UK. Bila tengok snow, semua muka teruja. . “Bang, kami nak main ski. Tengok macam best je orang turun laju turun bukit. Teringin lah.”, kata awek … (read more)