Winter Scotland Trip 7 Hari 6 Malam. Cuma RM1,800. Gila!

Winter Scotland Trip 7 Hari 6 Malam. Cuma RM1,800. Gila!

Setelah 3 tahun aku peram, tahun 2018 aku buka tawaran baru untuk sesiapa yang berminat untuk explore Scotland. 7 hari kau disini, cuma RM1,800 sahaja. Saja aku up poster ini bikin panas! Maklumat penuh DISINI  

Scotland Best : Pakej Travel Scotland 7 Hari Yang Santai Murah

Scotland Best : Pakej Travel Scotland 7 Hari Yang Santai Murah

Trip ini sangat sesuai bagi kau yang memang mahu meluangkan masa lebih lama di Scotland, tidak mahu tergesa-gesa dan mahu menikmati ketenangan. Trip selama 7 hari 6 malam, private trip sesuai untuk 3 hingga 8 orang. Jika kau cari trip … (read more)

Pakej Cuti Scotland Iceland 12 Hari Yang Lebih Murah Dari London

Pakej Cuti Scotland Iceland 12 Hari Yang Lebih Murah Dari London

Aku tulis trip ni sebab aku semakin ramai yang berminat untuk datang ke Iceland. Dan kebiasaannya kita masuk dari Iceland melalui London. Tahukah anda Iceland lebih hampir dengan Scotland berbanding London ? Hahah. Disebabkan itu, banyak flight terbang dari Scotland … (read more)

Pakej Trip Isle of Skye, Scotland

Pakej Trip Isle of Skye, Scotland

Aku ada juga terima request tetamu yang nak ke Isle of Skye. Sebelum aku share lebih lanjut, elok aku share sikit tentag Isle of Skye supaya kalian mentally prepared untuk ke sana. Info #1 : Isle of Skye adalah sebuah … (read more)

Pakej Snow & Ski Trip Scotland

Pakej Snow & Ski Trip Scotland

Bila masuk winter sahaja, Scotland adalah antara destinasi tumpuan. Berbanding dengan England, Scotland menerima snow yang lebih kerap. Scotland juga mempunyai 3 pusat ski yang popular sama ada Glencoe, Glenshee atau Aviemore. Jika hanya untuk trip snow, cukup dengan trip … (read more)

Scotland Hujung Minggu : Pakej Cuti Scotland 3 Hari

Scotland Hujung Minggu : Pakej Cuti Scotland 3 Hari

Personally, aku tidak berapa sokong kalau  kau datang Scotland dari England hanya untuk satu malam. Perjalanan pun dah ambil masa, jadi buat penat badan sahaja. Tapi paling sesuai maybe untuk datang 3 hari 2 malam  seperti trip hujung minggu. Aku … (read more)

Tip Kembara : Berjalan di Scotland 6H 5M RM2,000

Tip Kembara : Berjalan di Scotland 6H 5M RM2,000

Semalam kawan aku dok sembang nak datang berjalan Scotland. Asyik London je ye tak. Jom tukar la sikit destinasi. Seperti biasa, mahu kos murah tapi paling best. Kah! Aku cubalah buat guideline sikit. Aku bagi dalam point supaya kau senang … (read more)

Catatan Kembara #223 : 11 Perangai Tetamu Homestay Eropah Yang Awesome

Catatan Kembara #223 : 11 Perangai Tetamu Homestay Eropah Yang Awesome

  Kalau kau travel, semua orang mahu berjimat. Aku pahamlah. Lebih lagi datang UK atau Eropah. Duit ringgit sudah  tenat, buat apa nak bayar mahal. Takat tidur, mandi berak saja. Mana yang boleh, kita nak bayar sikit. Kalau boleh free. Tapi … (read more)

Tidola Home : Homestay Malaysia Glasgow

Tidola Home : Homestay Malaysia Glasgow

2017 banyak aku invest semula untuk naik taraf Tidola Home. Sebagai satu-satunya homestay Malaysia di Glasgow yang boleh memuatkan 8 orang, aku rasa banyak benda yang aku sediakan untuk menambah keselesaan. Antara benda yang aku upgrade adalah katil dan tilam. … (read more)

Vista London : Homestay Malaysia

Vista London : Homestay Malaysia

Selepas 2 tahun, akhirnya aku berjaya juga kembangkan projek homestay aku di UK. Kali tiada tempat lain yang aku target melainkan London. Jadi sepanjang May dan June aku sibuk sedikit menguruskan Projek Homestay UK. Alhamdulillah pengalaman aku mengendalikan Tidola Home … (read more)