Adakah anda Aset atau Liabiliti syarikat anda ?

Saya attend taklimat sebutharga pagi tadi untuk satu projek kerajaan. Ada lebih kurang 10 syarikat yang attend taklimat tersebut. Dari 10 syarikat, 5 syarikat adalah Bumiputera. Kalau saya gunakan konsep ‘bertongkat‘, peratus saya nak dapat sebutharga tu 50%. 🙂 Tapi … (read more)

Office Collaboration – Solution untuk Pengurusan yang cekap

Saya sebenarnya dah beberapa kali tengok e-Groupware (open source) sebelum ini.. Saya juga telah beberapa kali install ke dalam server office hanya sebagai tujuan percubaan. Bagus memang bagus, tetapi not for dummies. Sekurang2nya kene tau konsep office collaboration ni, what … (read more)

Limitasi forum sebagai alat internet marketing

Beberapa hari lepas saya sibuk sedikit untuk menyiapkan beberapa catatan dan projek istimewa bersama2 dengan rakan2 Most yang lain. Hari ini sibuk dengan menyiapkan presentation dan discussion untuk beberapa prospek projek. Semua perlu disiapkan dalam minggu ini seboleh2nya. Saya plan … (read more)

Protected: Progress Report – BPU Project Meeting

There is no excerpt because this is a protected post.

Protected: Progress Report – BPU Project : Minit Mesyuarat 2

There is no excerpt because this is a protected post.

Mengapa saya menulis blog ? Untuk orang bijak and opportunist…

Beberapa hari lepas, saya ada postkan mengenai falasi atau pandangan mereka yang berbeza dari pendapat saya mengenai penulisan blog. Pendapat mungkin berbeza, tapi bagi opportunist, dapat melihat blog antara model perniagaan, branding development malah mengumpul pengaruh. Bagi saya, forum saya … (read more)

Bagaimana Forum di Internet Membantu Jualan Produk Saya ?

Alhmdulillah, dalam masa 2 hari saya dapat memulakan satu lagi perniagaan internet ( Saya panggil as Project B) saya secara online. Kali ini mungkin tidak sesukar projek jualan software di internet. Kali ini lebih kepada produk fizikal dan saya rasa … (read more)

Mengapa saya menulis blog ? Serong dan terpesong

Ada rakan2 yang rapat dengan saya bertanya kenapa tiba2 saya buat blog. Ramai jugak yang cakp, orang macam saya ni memang susah nak maintain blog ( work nature tak sesuai ) … Membuatkan saya berfikir seketika mengapa saya menulis blog. … (read more)

Roda motivasi sentiasa berputar

Bagi saya usahawan nie boleh diistilahkan sebagai orang yang kebal, tahan dengan dugaan dan kalau boleh saya quotekan dengan istilah ‘survivor‘. Mereka adalah golongan yang sanggup mengharungi apa jua rintangan dan cabaran, mencuba sesuatu walau belum pasti tahap risiko yang … (read more)

Bangkok International ICT Expo 2006

Berkesempatan untuk pergi ke expo yang baru kali ketiga diadakan. Saya salute dengan penganjur. Walau pun masih baru, tapi saya rasakan perbezaan dengan expo yang pernah saya hadiri. Kalau nak dibandingkan dengan SMIDEX lagi jauh laaa.. 🙂 Mungkin, susun atur … (read more)