10 Skop Peluang Perniagaan ICT

Saya sempat menghadiri seminar sehari setengah yang dianjurkan oleh MARA. Selain dari mengukuhkan ikatan ukhuwah sesama usahawan, ada beberapa intipati dari sesi seminar tersebut yang saya rasa ingin saya kongsi. Khusus buat mereka yang menceburi bidang perniagaan ICT, ini sekadar … (read more)

Seminar Susulan Program Perkongsian Bistari / Teknousahawan

Saya telah attend seminar pada hari Ahad dan Isnin lepas. Tidak banyak maklumat baru yang saya perolehi, cuma kesempatan ini saya gunakan untuk mendapatkan beberapa info tentang pengurusan rangkaian dan juga geran promosi dan pembungkusan. Selebihnya saya ambil peluang untuk … (read more)

Blogging for Big Bucks!

Memang seronok saya baca artikel dalam Yahoo! ni … For opportunist, anda di track yang betul .. It’s not just a hobby — some small sites are making big money. Here’s how to turn your passion into an online empire. … (read more)

SMS – Menjual 24 jam

Saya baru lepas attend appointment bersama beberapa orang prospek. This time, mereka meminta saya mengendalikan infrastucture untuk SMS gateway. Prospek ni merupakan orang2 lama dalam industri penerbitan dan muzik tanah air. Cukuplah dengan saya nyatakan bahawa mereka ni antara penerbit … (read more)

Tips memenangi sebutharga

Untuk memenangi sesuatu sebutharga tu bukannya nasib atau tuah. Tetapi kalau nak menang, kene rajin dan kuat berusaha. Walau kat Malaysia, ayat saya tadi kurang digunapakai (kerana pengaruh politik), tapi saya rasa itulah yis atau intipati sesuatu usaha. Tidak datang … (read more)

Adakah anda Aset atau Liabiliti syarikat anda ?

Saya attend taklimat sebutharga pagi tadi untuk satu projek kerajaan. Ada lebih kurang 10 syarikat yang attend taklimat tersebut. Dari 10 syarikat, 5 syarikat adalah Bumiputera. Kalau saya gunakan konsep ‘bertongkat‘, peratus saya nak dapat sebutharga tu 50%. 🙂 Tapi … (read more)

Office Collaboration – Solution untuk Pengurusan yang cekap

Saya sebenarnya dah beberapa kali tengok e-Groupware (open source) sebelum ini.. Saya juga telah beberapa kali install ke dalam server office hanya sebagai tujuan percubaan. Bagus memang bagus, tetapi not for dummies. Sekurang2nya kene tau konsep office collaboration ni, what … (read more)

Limitasi forum sebagai alat internet marketing

Beberapa hari lepas saya sibuk sedikit untuk menyiapkan beberapa catatan dan projek istimewa bersama2 dengan rakan2 Most yang lain. Hari ini sibuk dengan menyiapkan presentation dan discussion untuk beberapa prospek projek. Semua perlu disiapkan dalam minggu ini seboleh2nya. Saya plan … (read more)

Protected: Progress Report – BPU Project Meeting

There is no excerpt because this is a protected post.

Protected: Progress Report – BPU Project : Minit Mesyuarat 2

There is no excerpt because this is a protected post.