Protected: Progress Report – BPU Project : Minit Mesyuarat 2

There is no excerpt because this is a protected post.

Mengapa saya menulis blog ? Untuk orang bijak and opportunist…

Beberapa hari lepas, saya ada postkan mengenai falasi atau pandangan mereka yang berbeza dari pendapat saya mengenai penulisan blog. Pendapat mungkin berbeza, tapi bagi opportunist, dapat melihat blog antara model perniagaan, branding development malah mengumpul pengaruh. Bagi saya, forum saya … (read more)

Bagaimana Forum di Internet Membantu Jualan Produk Saya ?

Alhmdulillah, dalam masa 2 hari saya dapat memulakan satu lagi perniagaan internet ( Saya panggil as Project B) saya secara online. Kali ini mungkin tidak sesukar projek jualan software di internet. Kali ini lebih kepada produk fizikal dan saya rasa … (read more)

Mengapa saya menulis blog ? Serong dan terpesong

Ada rakan2 yang rapat dengan saya bertanya kenapa tiba2 saya buat blog. Ramai jugak yang cakp, orang macam saya ni memang susah nak maintain blog ( work nature tak sesuai ) … Membuatkan saya berfikir seketika mengapa saya menulis blog. … (read more)

Roda motivasi sentiasa berputar

Bagi saya usahawan nie boleh diistilahkan sebagai orang yang kebal, tahan dengan dugaan dan kalau boleh saya quotekan dengan istilah ‘survivor‘. Mereka adalah golongan yang sanggup mengharungi apa jua rintangan dan cabaran, mencuba sesuatu walau belum pasti tahap risiko yang … (read more)

Bangkok International ICT Expo 2006

Berkesempatan untuk pergi ke expo yang baru kali ketiga diadakan. Saya salute dengan penganjur. Walau pun masih baru, tapi saya rasakan perbezaan dengan expo yang pernah saya hadiri. Kalau nak dibandingkan dengan SMIDEX lagi jauh laaa.. 🙂 Mungkin, susun atur … (read more)

Windows Vista 1st Preview in Thailand

Berkesempatan mencuba Windows baru yang dijangka menambah kekayaan En. Gates – Windows Vista ketika mengunjungi Bangkok International ICT Expo. Agak keliru dengan strategi pemasaran Microsoft kali nie kerana dijangkakan akan releasekan 6 jenis lesen sekaligus. Dijangkakan akan mula dijual pada … (read more)

Rokok anyone .. ??

Kami sempat kat 7-11 somewhere Bangkok singgah beli sebotol air and a pack of rokok. Bentuk kotak sama, brand yang sama, aroma rokok juga yang sama.. Tapi yang tak samanya iklan rokok … So far yang sempat saya tengok ada … (read more)

Attention MOST2 & SKIT4 – Tarikh cadangan LPU 3

Kepada MOST 2 & SKIT 4. Saya cuma nak menyampaikan pesanan Abg Joe. Ikut perancangan nak buat LPU3 pada 4-8 Sept. Kalau tanya pada saya, memang setuju sangat (Azam MOST pun mesti setuju)… Kenapa saya menyokong : 1. MOST 2 … (read more)

Deklarasi Bangkok ?

Terima email dari Seha MOST with attachment DEKLARASI BANGKOK.. Agak blur.. Deklarasi ape pulak ni .. INi antara perkara dalam deklarasi tu : 1. Penubuhan Platform Entrepreneur Bumiputra Oleh MARA 2. Perkhidmatan Konsultansi Dalam Bidang Pemasaran Seperti E-Bay Mengetengahkan produk-produk … (read more)