Roda motivasi sentiasa berputar

Bagi saya usahawan nie boleh diistilahkan sebagai orang yang kebal, tahan dengan dugaan dan kalau boleh saya quotekan dengan istilah ‘survivor‘. Mereka adalah golongan yang sanggup mengharungi apa jua rintangan dan cabaran, mencuba sesuatu walau belum pasti tahap risiko yang … (read more)

Bangkok International ICT Expo 2006

Berkesempatan untuk pergi ke expo yang baru kali ketiga diadakan. Saya salute dengan penganjur. Walau pun masih baru, tapi saya rasakan perbezaan dengan expo yang pernah saya hadiri. Kalau nak dibandingkan dengan SMIDEX lagi jauh laaa.. 🙂 Mungkin, susun atur … (read more)

Windows Vista 1st Preview in Thailand

Berkesempatan mencuba Windows baru yang dijangka menambah kekayaan En. Gates – Windows Vista ketika mengunjungi Bangkok International ICT Expo. Agak keliru dengan strategi pemasaran Microsoft kali nie kerana dijangkakan akan releasekan 6 jenis lesen sekaligus. Dijangkakan akan mula dijual pada … (read more)

Rokok anyone .. ??

Kami sempat kat 7-11 somewhere Bangkok singgah beli sebotol air and a pack of rokok. Bentuk kotak sama, brand yang sama, aroma rokok juga yang sama.. Tapi yang tak samanya iklan rokok … So far yang sempat saya tengok ada … (read more)

Attention MOST2 & SKIT4 – Tarikh cadangan LPU 3

Kepada MOST 2 & SKIT 4. Saya cuma nak menyampaikan pesanan Abg Joe. Ikut perancangan nak buat LPU3 pada 4-8 Sept. Kalau tanya pada saya, memang setuju sangat (Azam MOST pun mesti setuju)… Kenapa saya menyokong : 1. MOST 2 … (read more)

Deklarasi Bangkok ?

Terima email dari Seha MOST with attachment DEKLARASI BANGKOK.. Agak blur.. Deklarasi ape pulak ni .. INi antara perkara dalam deklarasi tu : 1. Penubuhan Platform Entrepreneur Bumiputra Oleh MARA 2. Perkhidmatan Konsultansi Dalam Bidang Pemasaran Seperti E-Bay Mengetengahkan produk-produk … (read more)

Bangkok Trip 2006

Pertama sekali nak ucapkan tahniah kepada Wazir. Kerana inisiatif beliau, kami dapat berjalan-jalan makan angin kat Bangkok. Tidak dilupakan juga kepada MARA yang sanggup sponsor perjalanan ini.. membuatkan terfikir betapa bersungguhnya MARA menjayakan program keusahawanan bumiputera.. juga Asri, En Shah … (read more)

Salam …

Saya rasa bukan tujuan blog ini untuk berkenalan .. Blog ini lebih kepada manifestasi pemikiran, ekspresi dan catatan pengalaman sahaja. Banyak content yang sedang @ akan diuploadkan… So, jangan segan silu untuk layari