Contest : Beri Nama Homestay / B&B

Contest : Beri Nama Homestay / B&B

UPDATED 1 Februari 2016 : Laman web rasmi boleh dicapai di link berikut : TIDOLA HOME Sudah masanya untuk aku memberi nama projek homestay dan B&B kat Scotland ni. Sebelum ini aku dengan selamba menggunakan nama sementara myGlasgow B&B sebab … (read more)

11 Tip Beli Tiket Flight Murah Seluruh Dunia

11 Tip Beli Tiket Flight Murah Seluruh Dunia

Letih mengejar tiket flight murah ? Kecewa terlepas tawaran tiket flight RM1? Atau penat terpaksa buka website berkali-kali  mengharap tiket flight percuma. Aku ada masalah ni, tapi rasanya ramai hadapi keadaan macam ni. Sebab dengan tiket flight yang murah, impian nak menjelajah … (read more)

Tetamu Ketika Datang, Rakan Ketika Pulang

Tetamu Ketika Datang, Rakan Ketika Pulang

Okay. Aku dah boleh  menarik nafas lega! Sebab sepanjang 2 minggu yang lalu, 3 orang tetamu pertama datang menginap di bed & breakfast yang aku baru perkenalkan. Aku agak nervous sebab aku rasa ini aku je orang Malaysia start buat perkhidmatan … (read more)

Penginapan Murah Glasgow B&B

Penginapan Murah Glasgow B&B

UPDATED 1 FEBRUARI 2016 LAMAN WEB RASMI UNTUK PENGINAPAN DI SCOTLAND BOLEH DICAPAI DI LAMAN BERIKUT Laman Web : TIDOLA HOME Facebook : http://www.facebook.com/tidolahome ********************************************************************************** Jika anda ke Scotland dan mencari penginapan murah Glasgow yang selesa dan berhampiran dengan kemudahan, untuk … (read more)

Menikmati Cuti Barcelona Gaya Poket Nipis

Menikmati Cuti Barcelona Gaya Poket Nipis

Sebenarnya 1 hari memang tidak cukup untuk menikmati cuti Barcelona sebenarnya. Tetapi tidak ramai yang mempunyai masa yang banyak untuk menghabiskan masa di sini. Barcelona sebenarnya tempat yang best, sesuai untuk solo traveler, small group atau keluarga. Barcelona mempunyai bandar, … (read more)

Projek Penginapan Murah Glasgow Malaysian B&B

Projek Penginapan Murah Glasgow Malaysian B&B

Insyallah, pada bulan September 2015 aku akan lancarkan projek baru. Projek yang aku panggil sebagai Malaysian Muslim B&B. Untuk makluman, B&B bermaksud Bed & Breakfast dimana menawarkan penginapan bilik bagi tetamu dan traveler yang kurang dari 3 orang. Bahasa mudahnya … (read more)

3 Itinerary Amsterdam Yang Popular

3 Itinerary Amsterdam Yang Popular

Amsterdam ini agak unik. Pertama sekali dari segi cuacanya. Kedua bentuk muka buminya dimana banyak terusan dalam bandar. Dan yang ketiga , prostitution / pelacuran ‘dihalalkan’. Teruja ? Ini bererti Amsterdam menawarkan banyak bentuk trip atau pengalaman yang berbeza. Ikut citarasa masing-masing. Mahu … (read more)

Nikmati Paris dalam 1 Hari

Nikmati Paris dalam 1 Hari

Ramai yang bertanya mahu ke Paris. Alang-alang dah sampai Eropah. Tapi tidak mahu lama-lama. Jadi bolehkah Paris dinikmati dalam masa sehari ? Semestinya, jika rasa cukup dengan trip touch and go, isipati Paris dalam 1 hari dari pagi sampai ke … (read more)

7 Panduan Jimat Memandu Kereta Sewa Eropah

7 Panduan Jimat Memandu Kereta Sewa Eropah

Secara umum pemanduan di Eropah sangat tertib. Mereka sangat berhati-hati dan kadar kemalangan juga rendah. Bagi yang pertama kali, cabaran memandu kereta sewa Eropah adalah pengalaman yang akan diingat seumur hidup. Jika sedang mempertimbangkan memandu kereta sewa Eropah ia mungkin akan … (read more)

Safarnama di Facebook dan Instagram

Safarnama di Facebook dan Instagram

Safarnama di Facebook Kalau ada yang ingin follow perkembangan post terkini dari blog ini, boleh klik Like Button pada Fanpage Safarnama. Dalam fanpage ni biasanya aku share banyak maklumat travel dari pelbagai sumber dan sesekali aku akan upload content blog … (read more)