Beli Property Untuk Simpanan Jangka Panjang

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Antara mistake saya ketika ‘muda’ adalah membeli property terlalu awal! Saya tak pasti adakah dia boleh dikatakan satu mistake, tetapi bila dapat sahaja laba perniagaan, saya gunakan untuk belikan kepada property sama ada tanah, atau rumah. … (read more)

Big Idea, Big Bucks

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Pembaca Blog Sekalian, Mungkin anda pernah memiliki atau memakai sepasang kasut @ sandal Crocs. Sandal Crocs ni ringan ‘slip-resistance’ dan pada asalnya untuk kegunaan aktiviti luar rumah @ outdoor.  Memang dah jadi satu fenomena, orang pegi … (read more)

3 Event Dalam 8 Hari

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Pembac Blog, Selalu tak anda terasa selalu tak cukup masa ? Yang ironinya, masa kita banyak kerja, masa tu lah terasa tak cukup dengan 24 jam. Memang ada masa lapang, tapi stress dan tensionnya takkan sama … (read more)

Kenapa Ayat Di Internet Hype & Over ?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Pembaca Blog, Sebelum saya menulis post ini, saya ingin menyatakan bahawa saya ini bukanlah seorang yang mempunyai pendidikan secara intensif di dalam penulisan.  Ia hanya sebuah pandangan peribadi yang bernilai 2 sen.. Hari demi hari, semakin … (read more)

Ekonomi US Meleset : Masa Terbaik Untuk Jual USD @ Paypal

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Sepanjang 3 tahun saya menjalankan perniagaan internet, saya telah menerima beribu transaksi dalam matawang USD ke dalam akaun Paypal. Percaya atau tidak, saya masih belum usik walau 1 penny duit USD saya untuk dibelanjakan! Walaupu, kebanyakan … (read more)

Cakap Banyak, Kerja Tak Jalan

Dulu orang berkata, para blogger ni punya banyak masa. Ada je masa terluang, mereka akan tulis sesuatu di internet. Ada yang update blog mereka seminggu sekali, ada yang 3 hari sekali, ada yang hari-hari. Sampai ada yang kata, blogger ni … (read more)

33 dan Terus Mengira…

” I’ve lived a life that’s full – I’ve travelled each and every highway. Regrets? I’ve had a few, But then again, too few to mention. I did what I had to do And saw it through without exemption. I … (read more)

Akademisms.com Ada Rumah Baru

Salam Sejahtera Pembaca Blog, Lama betul tak buat posting dalam blog ni. Maaf banyak2, saya sangat tersepit dengan masa. Pejam celik bulan Mac pun dah nak sampai penghujung. Saya rasa lega sedikit kerana banyak kerja yang telah selesai. Blog Akademisms.com … (read more)

Hari Terbuka Truewealth : 30 Minit Demo Step by Step

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Sekadar makluman dan hebahan kepada semua. Esok akan diadakan hari terbuka anjuran penerbit buku perniagaan dan motivasi kewangan True Wealth Sdn Bhd. Acara akan bermula pkl 11 pagi sehingga 5 petang. Bagi saya ini adalah peluang … (read more)

Buku Bisnes SMS Cara Pantas : Sudah Terbit!

Akhirnya! Buku SMS saya yang kedua berjudul Bisnes SMS Cara Pantas kini sudah boleh dimiliki. Alhamdullilah! Walau pun buku ini 2 bulan lewat dari tarikh yang dijangkakan, tetapi ia tetap berjaya dilaksanakan. Buku ini adalah setebal 134 halaman. Berbeza dengan … (read more)