Trip Iceland / Scotland : Oktober 2018

Trip Iceland / Scotland : Oktober 2018

Salam kawan-kawan,

Aku nak buat shout out trip ke Iceland dan Scotland pada bulan Oktober nanti. Kali ini misi mencari aurora. Satu fenomena Tuhan yang aku rasa belum puas adalah mencari Aurora.

Ala, sinar kat langit yang kehijauan cantik tu.

Mungkin sebab susah nak dapat kot di tempat lain. Special rasa.

Tahun lepas, aku cuma sempat tengok 2 malam sahaja. Itu pun pada pandangan mata kasar aku tidak seberapa.

Tip #1 : Bila ada aurora dengan KP yang tinggi dan langit yang gelap tidak berawan, kau petik pakai kamera handphone pun boleh nampak. Walau kau tengok terus ke langit, aurora tidak berwarna pekat.

Tip #2 : Kalau nak bergambar dengan aurora, suluh muka kau dengan torchlight handphone.

Tip #3 : Kena tahan kejung sikit masa bergambar sebab kamera pakai long exposure. Jangan kau gerak banyak sangat. Mengigil tak pe 🙂

Kali ini aku mahu mula memburu sekali lagi. Cuaca Oktober sedang elok bila salji belum menggila turun.

📢 PAKEJ ICELAND/SCOTLAND 9H8M SMALL GROUP TRIP

ICELAND (5 HARI)-SCOTLAND (4 HARI)

Masa yang paling sesuai untuk mencari Aurora Borealis!

18 – 26 OKTOBER 2018

HARGA ISTIMEWA:

RM 4,670 SEORANG!
RM 4,670 SEORANG!
RM 4,670 SEORANG!
Harga asal RM4,970..!

SIAPA CEPAT DIA DAPAT!
Promosi harga sehingga 25 May 2018 sahaja.

Kalau kau nak ikut ada 6 lagi seat available. Boleh je mesej risik-risik www.wasap.my/60192117799/aurora tanya terus dengan sales team.

Komen melalui Facebook

komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *