“Mengembara itu satu terapi..”

Selama aku duduk di UK, semakin ramai yang minta bantuan aku untuk buat itinerary dan bajet untuk trip ke UK dan Eropah. Aku tidak keberatan, cuma kadang-kadang masa aku agak terbatas.

Kalau  kalian sedang mencari trip yang sesuai untuk kau dan kawan-kawan, mungkin trip dibawah ini sesuai dengan kegilaan kembara kalian. Aku permudahkan kalian untuk datang ke UK  dan Eropah dengan beberapa trip yang biasa aku buat.

7 Perkara Mengenai Trip Yang Aku Buat

#1 : Pengalaman aku di Eropah sejak 2013 dan telah mengelolakan lebih 100 trip di Eropah.

#2 : Trip aku fully-customize dan fleksible. Kau boleh pilih apa yang kau mahu, bila dan  bagaimana. Aku tidak buat trip regimented yang semua kena ikut itinerary. Kita kan  kembara ini untuk rehat dan rilex.

#3 : Trip ikut kesesuaian anak dan orang tua. Sebab aku sendiri ada 3 orang anak, jadi aku tahu sangat karenah anak kecil.  Sekejap gelak, sekejap menangis. Nak buang air, lapar, bergaduh dalam kereta. Haha.. Aku sudah masak.

#4 : Aku ada homestay sendiri di London dan Glasgow. Jadi aku boleh jamin keselesaan penginapan dan sesuai dengan keperluan orang Malaysia. Tidak perlu bawa periuk nasi, garam, minyak masak. Kami sediakan!

#5 : Full pakej dari ambil di airport sehingga hantar pulang. Jadi kau tidak perlu fikir kos tambahan setiap kali travel. Cuma beritahu jam berapa landing dan waktu pulang, aku aturkan masa untuk ambil dan hantar. Kalau mahu disediakan makan pun boleh, untuk atur tiket flight pun boleh saja.

#6 : Menyediakan kotak untuk kau yang suka shopping. Haa… Yang ini khas untuk yang suka shopping tapi pening kepala bila mahu bawa barang balik Malaysia. Aku boleh sediakan kotak, ikut berapa yang kau mahu. Tapi beritahu dulu!

#7 : Trip kita dalam MPV. Aku tidak mengelolakan trip naik bas besar 30 orang sebab aku rasa kurang privasi dan terkejar-kejar. Kita mahu travel dengan orang yang kita kenal, baru seronok. Kalau kau ada lebih 8 orang, kita ambil sahaja coaster 12 seater. Lebih cepat dan mudah.

5 Trip Yang Scotland / UK Dengan Harga Tidak Masuk Akal (Bukan Selalu!)

Trip #1 : Scotland Best (7 Day 6  Night) serendah RM1,999/pax. Klik DISINI untuk maklumat lanjut.

Trip #2 : Scotland Weekend (3 Day 2 Night) bermula RM750/pax. Klik DISINI untuk maklumat lanjut.

Trip #3 : Stadium Trip Manchester & Liverpool bermula RM1,999/pax. Klik DISINI untuk maklumat lanjut.

Trip #4 : Ski & Snow Trip (Day Trip / Winter) bermula £50 (RM275)/pax. Klik DISINI untuk maklumat lanjut.

Trip #5 : Isle of Skye Trip  bermula £150 (RM825)/pax. Klik DISINI untuk maklumat lanjut.


Tidak jumpa tempat yang disukai ? Mungkin kau  mahu mencari Eropah lain. Klik DISINI untuk maklumat lanjut. Dari Iceland sehingga ke Balkan kau boleh tanya.

Kalau kau hanya cari-cari penginapan sahaja, maybe boleh visit penginapan Homestay Homestay Malaysia London atau Tidola Glasgow.

Jika ada sebarang pertanyaan, Whatsapp sahaja di +60192117799. Nanti ada orang tolong jawabkan 🙂