You are currently viewing Projek Tour Leader : Kerjasama Awesome Nomad & Kolej Meatech Untuk Program Diploma Pelancongan

Projek Tour Leader : Kerjasama Awesome Nomad & Kolej Meatech Untuk Program Diploma Pelancongan

CHE Rozaina Azizan (tiga dari kiri) bersama Azizulhakim (tiga dari kanan) dan Dr. Irwan (kiri) pada pelancaran program kerjasama Work-Based Learning (WBL) Aviation Career Malaysia dan YEG Pesta Sambung Belajar di Auditorium Kolej Meatech, Mantin, Seremban hari ini.-UTUSAN/NUR SHARIEZA ISMAIL.
  • Oleh NUR SHARIEZA ISMAIL
  • 9 Januari 2024, 3:13 pm

SEREMBAN: Kolej Meatech yang terletak di Mantin, di sini hari ini memeterai jalinan kerjasama dengan dua pihak industri iaitu membabitkan industri penerbangan dan pelancongan menerusi pelaksanaan pembelajaran berasaskan kerja (WBL) bagi peringkat diploma.

Dua pihak industri yang terlibat adalah, YEG Academy Sdn. Bhd. dan Awesome Nomad Sdn. Bhd. 

Kerjasama dengan Awesome Nomad pula membabitkan program pengajian peringkat diploma dalam jurusan pengurusan pelancongan melibatkan kolaborasi dalam WBL.

Perunding Utama Awesome Nomad Sdn. Bhd, Dr. Irwan Dahnil berkata, program ini menawarkan tempoh pengajian selama satu tahun setengah di dalam kelas dan selama setahun mereka akan ditempatkan dalam industri berkaitan. 

“Pelajar program jurusan pengurusan pelancongan secara WBL akan dihantar ke luar negara pada semester akhir selama tiga bulan untuk latihan. 

“Menerusi syarikat, kami menyediakan khidmat pengurusan pelancongan untuk kembara ke luar negara sebagai ketua kembara membawa pelancong dari Malaysia melawat negara-negara terkenal khususnya di benua Eropah.

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply