Sesi ‘Terbuka’.. Tembak Sepuas Hati! | 25% Kupon Percuma!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Roll back tahun 2005, SMS selalu menimbulkan kontroversi.

Penyangak SMS yang memanipulasikan SMS untuk tujuan penipuan berleluasa. Tahun lepas sahaja, ada sekurang-kurangnya 3 skim perniagaan SMS yang membuatkan orang semakin keliru dengan perniagaan SMS.

Berterus-terusan, persepsi masyarakat terhadap SMS sentiasa serong!

” Tak boleh jadi ni.. Something need to be done to repair the damage ..  I have to fight back! “

Dari situ wujudlah Akademisms.com! Alhamdulillah, masyarakat semakin sedar. Yang penting lebih ramai yang jadi lebih bijak dan berhati-hati. Apa yang Akademisms.com lakukan sangatlah kecil sumbangannya, tak perlu sebut pun..

Back to today’s topic, tahun ini saya ingin menyambung usaha tersebut satu inisiatif baru.

Minggu lepas, ketika saya menulis posting sempena tahun baru saya ada nyatakan tentang salah satu target saya untuk tahun ini :

” 2. Saya nak mulakan juga 2009 dengan sedikit survey mengenai trend perniagaan online dan mobile di Malaysia. … Sasaran saya : Nak terima ‘tembakan2′ soalan yang bertalu-talu dari anda sehingga saya sendiri tak boleh nak jawab!  “

Jadi hari ini, saya ingin maklumkan bahawa survey saya telah bermula! Sebenarnya nak panggil survey pun macam kurang tepat. Ia lebih kepada kajian dan maklumbalas mengenai industri internet dan SMS di Malaysia.

Sesi Terbuka.. Tanyalah Soalan Sepuas Hati Anda!

Objektif saya : Untuk mengumpulkan sebanyak mungkin soalan-soalan berkaitan perniagaan dan pemasaran SMS. Soalan-soalan ini akan saya gunakan untuk membantu pihak berwajib untuk menyediakan satu bentuk platform industri yang lebih baik. Soalan-soalan yang ‘killer’, payah saya nak menjawabnya akan saya utarakan kepada CFM. Details irwandahnil@CFM disini.

Bentuk Soalan : Soalan adalah bebas berkaitan dengan perniagaan dan pemasaran SMS. Buat masa sekarang saya hanya fokuskan kepada SMS sahaja. Soalan biarlah berlapik, tidak mempunyai niat menyinggung perasaan pihak lain, soalan yang ikhlas. Lebih ringkas lebih bagus.

Soalan anda mungkin berbentuk general @ umum dengan nada yang sopan:

1. SMS ni ada masa depan ke ?
2. Bisnes SMS ni halal ke? Macam nak makan duit orang je ?
3. Betul ke SMS ni boleh buat duit ? Ada yang dah jadi jutawan ke?

Atau anda boleh ‘tembak’ dengan soalan-soalan dengan nada yang ‘spontan’ :

1. Cakap tak serupa bikin. Cukup-cukup la tu nak makan kredit orang!
2.  Saya nak buat gateway SMS saya sendiri. Boleh bantu ?
3. Macam mana saya nak buat sistem SMS ni canggih boleh antar sampai luar negara ?

Soalan akan dikumpul, sebolehnya saya akan jawab semua soalan. Jangan risau dengan ‘soalan bodoh’! Sebab ini adalah peluang untuk anda menjadi lebih bijak dari dahulu!

Menghantar Soalan : Saya telah menyediakan satu page khusus untuk projek ini. Anda boleh tinggalkan komen di Laman irwandahnil@Shoot Me!

Sesi ini hanya terbuka sehingga 31 Januari sahaja. Lepas ni kalau tanya soalan lagi, maaf la ya kalau saya lambat jawab. So gunakan peluang ini untuk anda ajukan soalan yang tersarang @ yang tak puas hati tentang perniagaan dan pemasaran SMS. Tanyalah sepuas-puas hati.

Jawapan saya adalah muktamad! Tiada sebarang surat menyurat akan dilayan.

Kalau nak juga, boleh datang jumpa saya face by face. Kalau anda mempunyai masa lapang, saya ingin menjemput anda untuk menghadiri Seminar SMS pada 17 Januari 2009. Klik disini untuk maklumat lanjut.

Kita boleh bersoal-jawab sampai puas!

*** Opss.. Belum lagi.. 25 soalan TERBAIK yang membuatkan saya pening kepala, atau tidak boleh tido malam akan saya hadiahkan kupon diskaun 25% produk Akademisms.com yang keseluruhan nilainya adalah lebih RM250!

Just shoot me! Make me sick ….  Dan mungkin anda akan memenangi hadiah tersebut!

*************** ************** ************
On another note, saya akan menganjurkan satu lagi program baru untuk 2009 :

” SMS Hosting Online Business Venture Opportunity “

Dimana melalui program ini akan memberi peluang untuk anda menceburi perniagaan SMS secara online sahaja. Bagi mereka yang terlibat dengan internet marketing, web hosting, system development dan juga blogging, ini mungkin salah satu lagi sumber pendapatan baru secara online yang anda boleh perolehi. Anyway, jangan risau. Ini bukan skim labur duit, dapat duit.. Ini online business real punya!

Bagi anda yang berminat, nantikan pengumuman dari saya. Tentunya penyertaan adalah terhad!

Wish you all the best!

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply