Ada apa dengan TV ?

Salam Sejahtera,

Dah berlalu lebih seminggu Ramadhan. So badan dah mula biasa, jadual kerja pun dah adjust mengikut kesesuaian bulan puasa. Takde dah letih-letih tidak bertempat 🙂

2 hari lalu, saya berpeluang untuk menyertai rakaman rancangan TV RTM bertajuk Resensi. Resensi adalah slot yang berkisar mengenai buku dan penulis yang ke udara semasa rancangan Selamat Pagi Malaysia di RTM1 pada setiap hari. Kali ini peluang saya ke udara untuk berkongsi maklumat mengenai Buku Buat Duit Dengan SMS.

Seronok juga memandangkan bukan hanya saya seorang, tetapi beberapa lagi penulis Truewealth. Shuth dan ZamriNanyan dah buat posting. Terima kasih kepada Truewealth dan RTM yang membolehkan buku saya ditatap di TV nasional!

Sekadar berkongsi, peluang ke udara di televisyen merupakan cara promosi. Up to date, selain dari internet dan televisyen, saya juga seorang penulis di kolum e-dagang majalah Apprentice. Majalah yang masih baru yang berkisar mengenai keusahawanan. Selain saya Azizi Ali dan Dr Irfan Khairi juga penulis dalam majalah tersebut.

Yang penting, kita boleh lihat macam mana pasaran memberi respon kepada kita selepas kita bersiaran. Itu yang penting. Saya sendiri baru berkecimpung dalam dunia media ni tetapi saya dapati impak perniagaan yang sangat hebat. Setiap media mempunyai gaya dan perbezaan yang tersendiri dalam menyampaikan maksud kita. Best juga pengalaman dengan media ni. Anda juga patut mencuba!

p/s : Bila lah pula nak live-on-air masuk radio pulak ni…

Cuba anda bayangkan, kalau anda nak masuk mass media, media mana yang paling sesuai untuk anda dan perniagaan anda ? Kalau TV, channel mana ? Kalau majalah, majalah apa?

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply