Adakah Anda Yang Saya Cari ?

Salam Sejahtera Pembaca Blog,

Saya berharap agar maklumat ini dapat disebarkan kepada rakan-rakan, kenalan, saudara mara atau sesiapa sahaja yang dirasakan sesuai untuk mengisi jawatan di bawah :

***********************************************

Jawatan
Trainer / Associate Consultant

Deskripsi Kerja
Calon akan dipertanggungjawabkan untuk membantu dalam melayan soalan umum pelanggan, membuat pembentangan, dan juga dapat menyampaikan maklumat syarikat dengan baik kepada pelanggan dan juga rakan perniagaan. Dalam masa-masa tertentu mungkin memerlukan calon untuk bekerja di luar Kuala Lumpur atau ditempat-tempat lain. Calon yang mempunyai progres kerja yang baik berpeluang untuk ditawarkan menjadi aprentis dalam projek syarikat.

Kualiti Calon
Mampu menyusun jadual dan disiplin kerja yang baik, penguasaan komunikasi interpersonal, mempunyai ciri-ciri kepimpinan, mempunyai visi dalam kerjaya, boleh berkerja secara berseorangan dan berkumpulan, mempunyai personaliti yang menarik. Mempunyai nilai seni dan juga citarasa yang baik adalah suatu kelebihan.

Kelayakan Akademi
Bukan menjadi keutamaan. Kelayakan berdasarkan diri individu.

Pengalaman Kerja
Bukan menjadi keutamaan.

Gaji dan Faedah
Pertimbangan mengikut pengalaman kerja yang berkaitan

***********************************************

Proses Permohonan : Sila emailkan resume anda kepada irwanconsult[at]gmail.com Sekiranya anda tertanya-tanya syarikat mana yang mengiklankan kerja ini, saya boleh beritahu anda yang anda juga akan terlibat dalam perniagaan SMS dan telekomunikasi dan anda akan bekerja dekat dengan saya!

Sekiranya disenarai pendekkan, kita akan berjumpa untuk temuduga!

Saya tidak mencari ‘otai’ atau mereka yang dah lama dalam perniagaan. Keutamaan saya adalah mereka yang muda dan energetic, mempunyai nyala rasa ingin mempelajari sesuatu dengan cepat. Paling utama adalah PASSION! Sekiranya anda hanya dari golongan yang ingin bekerja kerana menganggur, atau tidak dapat kerja diluar sana, atau mempunyai mentaliti ‘kerja apa pun boleh dari duduk rumah’, maaf, saya tidak menggalakkan anda untuk memohon.

Dalam mencari kakitangan dalam syarikat, saya lebih suka tidak menggelarkannya pekerja. Mereka yang akan sebumbung dengan saya adalah mereka yang mempunyai kualiti dan ciri-ciri usahawan juga. Saya mahukan mereka yang mempunyai visi di mana satu hari mereka juga akan mempunyai perniagaan sendiri dan terbang tinggi.

Sekiranya jawatan yang saya nyatakan diatas tidak sesuai, anda cadangkanlah nama jawatan yang sesuai untuk calon seperti ini ?

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply