Gateway SMS Yang Bermasalah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Pembaca Blog,

Ketika menganjurkan seminar di Kota Kinabalu tempoh hari, saya diajukan soalan tentang bagaimana mengenalpasti sesebuah penyedia perkhidmatan gateway yang bermasalah, mempunyai rekod buruk, atau pernah dikenakan tindakan undang-undang oleh kerajaan @ SKMM sebagai badan yang bertanggungjawab.

Akibat kesuntukan masa ketika seminar tersebut, saya tidak dapat memberikan jawapan kerana maklumat tersebut ‘tersorok’ didalam laman web SKMM.

Sekembalinya saya dari Perlis semalam, saya pun mula lah mencari-cari dimana maklumat tersebut tersembunyi.

Aha! Akhirnya ketahuan…

Secara asasnya syarikat ini dikategorikan kepada  3. Anda boleh muat turun :

1. Kes di dalam Siasatan
2. Kes Yang Telah Dikeluarkan Kompoun

3. Kes  di dalam Pendakwaan

Walau bagaimana pun, syarikat yang tersenarai bukan hanya syarikat Gateway SMS (bercampur dengan beberapa syarikat yang lain)

Tetapi ini cukup untuk sebagai rujukan anda melihat track rekod syarikat2 tersebut.

Sekadar makluman:

” Effective enforcement carried out by MCMC is to ensure the rights of the licensees, investors, consumers and the public are always protected and the confidence in communications, multimedia and postal services are maintained at all times.”

Bermaksud, tujuan setiap langkah siasatan, pendakwaan dan kompoun adalah untuk memastikan hak pemegang lesen, pelabur, pengguna dan masyarakat akan sentiasa dilindungi dan kebolehpercayaan dan keyakinan perkhidmatan komunikasi, multimedia dan pos sentiasa baik pada setiap masa. Maklumat lanjut anda boleh layari laman web Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia

Pengumuman #1

Mulai hari ini 1 Julai, Akademisms.com akan mengenakan sedikit kos RM3 bagi tujuan pengeposan buku. Bermula hari ini juga, semua urusan pengeposan akan menggunakan perkhidmatan Pos Berdaftar dan bukan Pos Laju seperti sebelum2 ini. Kecuali kes-kes tertentu, mungkin Pos Laju atau Pos Express akan digunakan.

Pengumuman #2

Kepada ahli affiliates Irwan Dahnil, saya telah uploadkan banner dan bahan pengiklanan baru. Anda boleh gunakan banner tersebut untuk tujuan promosi. RM70 menunggu anda untuk setiap referral seminar.

Pengumuman #3

Ebook Versi 1.5 akan dikeluarkan sedikit masa lagi. Patutnya hari ini tapi saya tak sempat lah nak tengok2 ebook tu. Jadi saya usahakan secepat mungkin.

Sehingga berjumpa lagi.

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply