Saiz Pasaran Perniagaan SMS

Kepada mereka yang berminat dalam bidang perniagaan yang menghasilkan wang 24 jam sehari, saya rasa boleh memberi pertimbangan dalam menceburi perniagaan berasaskan SMS. Selain dari menjana pendapatan 24 jam saiz pasaran yang sangat besar di Malaysia membolehkan aplikasi perniagaan berasaskan SMS tumbuh bak cendawan selepas hujan.

Kalau kita hendak buat penilaian tentang saiz pasaran SMS, cuba kita ambil statistik dari Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (MCMC).

Cuba lihat pengguna telefon bimbit di Malaysia. Pada suku keempat tahun 2005, pengguna telefon bimbit telah melebihi 19 juta pengguna. Lebih 70 peratus dari penduduk Malaysia yang populasinya 25 juta orang! Cuba lihat fakta yang lebih menarik di sebelahnya pada tahun 2005. Sejumlah 21,999 juta SMS telah dihantar pada tahun 2005 sahaja.

Kalaulah RM0.10 kita perolehi dari setiap SMS tersebut, saya rasa memang akan duduk goyang kaki je sekarang ! Di sini membayangkan kepada anda betapa luasnya pasaran SMS di Malaysia.

p/s : Ini adalah petikan dari ebook ‘Rahsia Buat Duit Dengan SMS‘. Nantikan kemunculannya!

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply