Tips Pemasaran SMS | Jangan Spam

Salam Sejahtera,

Flight selamat mendarat semalam di KLIA. Letih travelling tak habis lagi, sampai rumah kemas apa yang patut dan terus tido. I will have a BIG day next..

Pagi ni, saya start my day dengan bukak laptop. Tengok planner of the week. Seperti yang saya jangkakan, 10 hari tidak bekerja bermakna beban yang saya perlu selesaikan adalah untuk 10 hari. Gaji kakitangan perlu diselesaikan, tandatangan cek pembayaran, menyiapkan sebutharga utk pelanggan, menyemak kerja staff dan juga menyemak status projek baru. Email-email yang tidak berbalas dari pelanggan Ebook Rahsia Buat Duit Dengan SMS, mengemaskini akaun, update blog, dan juga membuat temujanji. Tidak termasuk urusan peribadi seperti kad kredit dan pinjaman, semua perlu diselesaikan segera. Lagi menyesakkan, Februari hanya mempunyai 8 hari.

Tentunya anda juga mempunyai jadual yang ketat pada hari Isnin. Itu sebab mengapa orang menggelarnya sebagai ‘Black Monday’ 🙂

Satu perkara yang saya mahu kongsi hari ini adalah berkenaan dengan teknik pemasaran SMS.

Kebanyakan kita tentunya pernah menerima iklan promosi melalui SMS. Sama ada iklan SMS tersebut dihantar oleh pihak ketiga atau telco, SMS tersebut biasanya mempromosikan sesuatu produk atau perkhidmatan. Saya rasa ini merupakan pemasaran yang paling efektif sehingga kita. Tentunya iklan SMS tersebut akan dibaca oleh pemilik handphone bukan? Siapa di sini yang menerima SMS tapi tak bukak atau tak baca dan terus delete? Heheh.. Jarangkan? Iklan SMS memang sentiasa akan mendapat perhatian pemilik handphone betul tak ?

Tentunya ada bertanya bagaimana iklan tersebut boleh masuk ke telefon bimbit anda? Kalau iklan tersebut datangnya dari telco tentunya tidak menghairankan kerana tentunya telco mempunyai nombor telefon anda. Tetapi sekiranya iklan SMS yang datangnya dari pihak ketiga, bagaimana mereka boleh mendapatkan nombor telefon anda tentunya menjadi satu misteri…

Pada pandangan anda, dari mana agaknya mereka boleh dapat nombor telefon kita? Berikan pendapat anda… Saya akan kongsikan hasil penemuan saya esok, insyallah..

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply