Akademisms.com Ada Rumah Baru

Salam Sejahtera Pembaca Blog,

Lama betul tak buat posting dalam blog ni. Maaf banyak2, saya sangat tersepit dengan masa. Pejam celik bulan Mac pun dah nak sampai penghujung. Saya rasa lega sedikit kerana banyak kerja yang telah selesai.

Blog Akademisms.com telah selesai disetupkan dengan jayanya! Yeah! Sekian lama blog peribadi irwandahnil.com menjadi tempat ‘tumpangan’ untuk membuat catatan mengenai SMS. Semua post yang berkaitan dengan SMS dan yang bersekutu dengannya telah saya pindahkan ke Akademisms.com.

Sedar tak sedar, post paling awal mengenai SMS start pada bulan November 2006! Fuh! Cepatnya masa berlalu. Dengan adanya blog sendiri, maka banyak maklumat mengenai SMS yang boleh saya masukkan. Ini pun baru je masukkan satu post ke blog AkademiSMS.com .. Layari http://www.akademisms.com

Maka bekas yang ditinggalkan di irwandahnil.com akan diisikan dengan kandungan yang lain. Saya rasa nak tukar corak penulisan irwandahnil.com ni jadi lebih santai. Kandungannya pun tak perlu berat2. Saya sebenarnya dah lama nak menulis perkara2 lain. Teringin juga nak menulis merapu2 🙂 Banyak isu lain boleh dibincang disini contohnya politik yg huru hara, muzik yg berestetika, isu2 semasa, perniagaan dari rumah, internet dan pelbagai lagi.

Anyway, kalau anda rasa blog irwandahnil.com ini tidak lagi sesuai dengan citarasa dan kandungannya mungkin tidak mengikut kehendak penulisan anda, mungkin anda boleh unsubscribe dan sambungkan langganan di blog akademisms.com

Konfigure WordPress Cara Sonang!

Lebih seminggu juga masa saya habis untuk konfigurasikan WordPress untuk blog akademisms.com tu. Godek sana sini, cuba templete, import database, buat design dan sebagainya.

Kalau anda baru cuba nak pakai WordPress, memang stress la sikit nak configure.Kena banyak2 sabo.

Tapi sekarang ni dah ada cara yang lebih mudah (selain dari upah orang lain buat). Dengan belajar dari Youtube dah boleh faham. Dengan sedikit usaha, wordpress tu kacang putih je.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Ay3AXctxYKg" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Kalau anda ada kelapangann, maybe boleh hadir ke Bengkel WordPress anjuran Catzer @ Surfaddict pada 28 Mac ini. Kalau dua tahun dulu waktu terkial2 dengan wodpress, dah lama saya pegi dah bengkel ni…

Jumpa lagi!

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply