Awas! Perkhidmatan Bukan Dari Kami..

Salam Sejahtera,

Minggu lalu saya ada menerima rungutan dari ‘pelanggan’ yang menyatakan bahawa mereka telah membuat sejumlah pembayaran tetapi sehingga kini masih belum menerima sebarang produk yang ditempah dari Akademisms.com.

Pelanggan tersebut telah menerima satu surat alamat sendiri, dari pihak yang tidak diketahui untuk memesan buku Buat Duit Dengan SMS beserta beberapa CD dan bahan yang lain dengan kos RM150. Dalam surat tersebut mengkehendaki pelanggan menghantar wang pos menggunakan pos ekspres atau pos laju ke alamat yang dinyatakan.

Setelah diselidiki, kami dapati produk akademisms.com (buku, manual, ebook) bukan diselaraskan atau dijual oleh pihak Akademisms.com. Bahkan pelanggan tadi dikenakan caj yang jauh lebih mahal dari apa yang akademisms.com tawarkan.!

Pengumuman! Pihak Akademisms.com tidak pernah melantik sebarang agen atau wakil jualan. Oleh itu, kami tidak menjamin sebarang produk yang dijanjikan dihantar kepada anda sekiranya anda membeli dari ‘wakil jualan’ kami. Pihak saya ataupun Akademisms.com tidak akan bertanggungjawab dan tidak akan memberi sebarang jaminan produk dan pulangan wang semula terhadap setiap pembelian dari sumber yang tidak diketahui kesahihannya melainkan maklumat seperti yang kami nyatakan di laman web Akademisms.com seperti yang dimaklumkan di dalam laman web.

Oleh itu, saya ingin memberi peringatan kepada anda yang ingin mendapat produk dan perkhidmatan Akademisms.com agar mendapatkan dari sumber yang sah. Anda perlu memeriksa bahawa setiap tawaran yang diterima mempunyai maklumat seperti berikut :

1. Kami mempunyai 2 alamat, iaitu Bandar Puteri Puchong dan Medan Mara Kuala Lumpur. Selain dari itu, anda perlu berasa was-was dari setiap tawaran. Selain dari alamat tersebut, itu BUKAN dari kami.

2. Hubungi hotline 013 2295944 sekiranya anda berasa was-was.

Saya sedang menguruskan beberapa langkah untuk melindungi Akademisms.com, termasuklah tindakan undang-undang. Saya perlu lebih serius dalam menangani sebarang bentuk penipuan (sekiranya berlaku) dan juga jenayah harta intelek. Saya harap anda berhati-hati dengan golongan semacam ini.

Ulat-ulat begini harus diajar!

p/s : Dulu ebook saya kene plagiat, saya tak melenting sangat. Tapi kalau kami dipertanggungjawabkan atas kelakuan orang lain, saya melenting!

p/s/s : Bengang sebenarnya ni…

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply