Bukan Subscription Sahaja Yang Buat Duit

Salam Sejahtera Pembaca Blog,

Antara penemuan menarik sepanjang Seminar Perniagaan dan Pemasaran SMS yang lalu, saya dapati kebanyakan dari peserta ingin membuat perniagaan untuk menjual produk digital dalam bentuk tips. Geli hati pun ada sebab macam – macam tips yang keluar pada hari tersebut, dari kereta sehingga ke haji dan umrah! Yang bersaing nak rebutkan Azizi Ali pun ada..

Aduhai… Tak pe.. Yang penting penglibatan anda dalam seminar tersebut.

Sebenarnya bukan hanya produk digital seperti tips sahaja yang boleh menjana pendapatan. Masih ingatkah anda dengan contoh yang saya berikan mengenai En Mustapa dengan VCD-VCDnya? (bukan luncai dengan labu-labunya). En Mustapa yang lebih mesra dengan En Tapa, menghasilkan pendapatan tambahan dari SMS apabila beliau menjual VCDnya. Ini bermakna dengan mengiklankan produk fizikal juga seperti En Tapa boleh menjanakan pendapatan tambahan melalui SMS.

En. Tapa hanya gunakan SMS IOD seperti biasa, dan mengharapkan sifat responsif SMS untuk meningkatkan jualan, tetapi dalam masa yang sama, pendapatan dari SMS juga dapat dihasilkan.

Jadi, jangan kecilkan skop anda dengan hanya melihat produk digital seperti menjual tips sahaja apatah lagi sengaja membuat perniagaan digital dengan menjual tips yang tidak sahih kandungannya. Produk fizikal juga mempunyai potensi. Apabila anda rasa produk anda akan memperolehi respon yang baik, sediakan platform SMS IOD, dan pendapatan boleh dijanakan dari situ.

Gunakan RAHSIA POKET KOSONG! Kalau tak cuba, kita tak tahu kan?

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply