You are currently viewing Lily : Kamera & Video Selfie Yang Setia

Lily : Kamera & Video Selfie Yang Setia

Dulu aku punya teringin Gopro. Sebab dulu boleh bagi shot yang rare dari gambar biasa. Semua dah biasa dengan gambar handphone. Lepas tu muncul DSLR. Tapi saiznya agak tidak sesuai untuk dibawa untuk kembara santai walau kualitinya sangat ngetop. 

Aku perlu kamera yang versalite, ringan, mudah dikendalikan dan tahan lasak. Imej pun mesti rare. 

Sekarang ada cinta hati baru.

Hello Lily! 🙂

Aku rasa sikit hari lagi ramai yang akan beli benda macam ni. Senang nak buat pengambaran dan ambil gambar dari sudut yang rare. Tengok la video dia. Memang rasa puas hati.

Harga promosi sekarang tak sampai USD5oo dan dijangka Lily akan dikeluarkan pada awal tahun 2016. Pada harga ini aku rasa Lily sangat mampu milik. Ada satu drone yang boleh lekat Gopro pun dah harga USD1200.

Cuma aku tengok kamera ni pun berat juga nak pikul. 1.8kg tidak boleh dibuka kepada komponen kecil. Sama seperti masalah membawa DSLR.  Flying time pun cuma 20 minit dan kemudian bateri perlu dicaj semula. 

Apapun, sifu fotografi cakap until hasilkan gambar yang cantik perlu skil dan bukan hanya kamera canggih. 

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply