SMS – Menjual 24 jam

Saya baru lepas attend appointment bersama beberapa orang prospek. This time, mereka meminta saya mengendalikan infrastucture untuk SMS gateway. Prospek ni merupakan orang2 lama dalam industri penerbitan dan muzik tanah air. Cukuplah dengan saya nyatakan bahawa mereka ni antara penerbit rancangan Kisah Benar, TV3 juga penerbit2 album seperti Lefthanded dan Search. Mereka dalam rangka kerja untuk menyiapkan sebuat terbitan ‘games show + reality show’.

Antara yang saya dapat simpulkan, mereka dapat melihat potensi perniagaan SMS bukan sekarang ringtone atau wallpaper, malah aplikasi biasa yang kita dapat lihat di kaca TV. Boleh disimpulkan bahawa :

1. SMS business mencari client untuk anda 24 jam sehari

2. Gabungkan web dan SMS menjadi senjata istimewa

3. SMS adalah mudah, cekap dan boleh menjadi proses penuh automasi

4. Aplikasi yang boleh dikembangkan

SMS masih menjadi pilihan berbanding SMS, dari segi functionality dan aplikasi. Walaupun MMS juga mengalami pertumbuhan, tetapi SMS tetap menunjukkan pulangan yang lumayan kepada penyedia perkhidmatan Malaysia. Kalau saya berkesempatan, saya akan upload beberapa hasil kajian saya terhadap perniagaan SMS.

Ingin turut serta ?

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply