WordPress – Kaedah blog ekpress

Sudah hampir 2 bulan kandungan irwandahnil.com saya andalkan pada kecekapan WordPress. Sehingga kini WordPress tidak memberikan sebarang masalah kepada saya, malah WordPress adalah antara perisian percuma yang paling mudah pernah saya digunakan untuk mengelolakan blog.

WordPress adalah satu perisian percuma yang dibangunkan untuk memudahkan kerja2 mengemaskini kandungan web dan hasil penulisan (irwandahnil. com adalah satu contoh yang sesuai) yang digunakan secara meluas. Dahulunya saya pernah menggunakan laman web blog percuma seperti Blogspot yang saya rasa mudah, tetapi WordPress muncul dengan version 1.5 sebagai tool yang lebih popular yang boleh diperolehi secara percuma. Sejak 2005, WordPress telah dimuat turun lebih dari 900,000 kali dan telah digunakan secara meluas.

Kepada golongan teknikal : WordPress adalah Projek Open-Source. Jadi anda boleh gunakan, costumize juga seperti perisian open-source yang lain. Menggunakan php dan MySQL dan dibawah lesen GPL. Adalah kesinambungan dari projek b2/cafelog dan sekarang merupakan versi yang stabil

Bagi saya apa yang bagusnya WordPress, adalah betapa mudahnya untuk pemasangan dan juga penyelenggaraan. Setiap modul saya boleh tambah dan buang dengan mudah. Malah tema blog saya pun saya dapat secara percuma. Anda juga boleh mendapatkan blog percuma di WordPress.com. Kepada sesiapa yang ingin mencuba, saya berikan 4 1/2 bintang untuk WordPress… 🙂

Jangan lupa, setiap yang hebat, pasti ada yg cacatnya.. Cari lah .. Kita kongsi sama2

irwan.dahnil

ID is a certified tour leader with extensive experience in organizing and leading private trips. A dynamic individual with a multiple of talents, extensive experience, and a broad spectrum of exposure across various industries.

Leave a Reply